MILJØ Å SÅNN

/ Sist oppdatert: 1/6-2015 /

Jeg er ikke glad i at andre skal presse på sitt syn og «tvinge» andre til det samme ved å f.eks. gi dårlig samvittighet – men, å opplyse litt er det ingen som har vondt av! Spesielt når det handler om noe så viktig… For det er viktig! Det er ikke til å stikke under en stol.

Ja, for er det noe her i verden jeg brenner for, så er det miljøet! Jeg kan ikke alt, jeg er selvlært i det jeg kan og langt i fra perfekt – men jeg er en av de som mener at alle monner drar. Noe er alltid bedre enn ingenting.

Det er mye å lære i alle de fine dokumentarene, artiklene, bøkene og andre skriverier der ute – og ikke minst det å prate med andre som har interessen! Det er så mye man kan lære av hverandre.

Alle klarer ikke få til «alt». Jeg klarer ikke få til «alt», men det er mye man kan tilpasse hverdagen sin ved å være villig til å gjøre noen endringer, mens andre ting faller helt naturlig bare man får områkert litt. Jeg tror det er viktig å huske på at alt man gjør for miljøet er for ens eget beste til syvende og sist (… hvis man tenker enda litt lengre også: alle individer på jorden vår, nå og i fremtiden!).

Igjen, jeg kan ikke alt. Jeg er ikke perfekt, men jeg bryr meg og jeg prøver!

Er du også opptatt av miljø å sånn? Alltid morsomt å høre hva andre kan – få innspill og tips til hva en kan gjøre mer av og hvor man får tak i miljøvennilige (og dyrevennlige!) alternativer til mat, husholdning, hår/hud/kosmetikk o.l!

(Jeg er ingen skribent, så håper det ikke ble for mye surr i teksten…)

Lyst til å vite mer om hva du kan gjøre, eller hva jeg gjør? (Jeg kommer til å legge ved linker!).

Les videre da vel:

HVA KAN DU GJØRE?

Enkle grep, lett å få til – enkelt å flette inn i egen hverdag!

❤ Strøm. Slukk lyset (+ slå av elektriske aparater) når du ikke er i rommet og når du ikke er hjemme. Støvkanine trenger ikke arbeidslys!

❤ Sorter søppel! Bruk miljøstasjonene der du bor!

❤ Spis mindre kjøtt. Alle må ikke bli vegetarianere, selv er jeg ikke det. Men 1-2 kjøttfrie dager i uka er både sunt for kroppen og bra for miljøet! Visste du at nesten 20% av det totale klimautslippet kommer av vårt animalske forbruk? Noe i form av utslipp både under transport og ved produksjon av embalasje og for til dyra. En annen ting man kan ha i bakhode er at dyrevelferd ofte er fraværende…… Les denne da vel?: 6 tips til et grønnere og sunnere kosthold.

❤ Bruk dovett! q-tips og annen søppel hører til i søppeldunken, ikke ute i vannet vårt! Vær også obs på mikroplast!

❤ Nei til uadressert reklame! Det slenges faktisk nesten 60.000 tonn (JA, TONN!) reklame HVERT ÅR i postkassene våres. Et lite klistremerke på postkassa for en god sak!

❤ Bruk kun det vannet du trenger! Trenger vannet å renne mens du pusser tennene? Må man fylle vannkokeren til topps for en enkelt kopp med te? Og bruk for all den den tiden du trenger i dusjen på å bli ren, men må man stå i evigheter for å bli ren? Kjør fulle oppvask og vaskemaskiner.

❤ Humlevennlig hage (link)

Ta en titt på Naturvernforbundet, de har laget en hel del grønne tips!

TING JEG GJØR

Dette er noen av tingene jeg gjør. Som sagt, jeg klarer heller ikke alt, og er absolutt ikke perfekt! Alltid noe nytt å lære – !

❤ Miljøvennlige (og hvorfor ikke dyrevennlige?! Dyra er også en del av vårt miljø) husholdningsartikler (sånn som vi bor nå (link) blir det desverre ikke brukt så mye som jeg skulle ønske, men det kommer tilbake når vi kommer på plass!). Noen forslag: / Sonett / Ecover / Better Life / Et grønnere hjem (norsk nettbutikk) / Sunne saker (norsk nettbutikk) /

❤ Miljøvennlig (og dyrevennlige) hud, hår og annen kroppspleie/kosmetikk produkter. Noen forslag: / Lush / Green Spirit / Denne bloggen har testet litt diverse: Grønne jenter /

❤ Kjøkkenhage

❤ Gjennbrukspose/handlenett

❤ Kollektivt / samkjøring (jeg kjører ikke bil selv!)

❤ Gjenbruk. 
1) Dekorere esker (eller bruk de for all del slik de er!), glass, bokser, kasser etter matembalasje o.l. Kan brukes til så mye rart, som f.eks. oppbevaring, blomsterpotter eller vaser, pynt – ja, alt du kan finne på! 2) Tekstiler. Sy om gamle gardiner, duker, sengesett til både klær, nye gardiner, putetrekk, lappetepper, handlenett…. Slipp fantasien løs! 3) .. Vel, det er sikkert en million forslag på gjennbruk! Kjøp brukt, arve… Lista går.

❤ Handle økologisk (nå som vi bor som vi bor (link) blir det kun økologisk når det er jeg som har handleuke). Da mener jeg de økologiske tilbudene det er å finne i mitt nærmiljø av matvarer, ellers er jeg opptatt av f.eks. å plante økologiske frø i kjøkkenhagen (hagen generelt om det er å få tak i!). Jeg synes det er vanskelig å finne økologiske klær til voksne til tider, så der kan jeg ikke si at jeg er helt på plass…

❤ Lufttørke klær. Vi har ikke tørketrommel.

Fremtid: 1) Egne høner + kyllinger i hagen. 2) tøybleier og alt som hører til.

…. Samt alle punktene fra listen over!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s