I MIN FØDEBAG

Lister ikke bare en av mine spesialiteter, men også en av mine favoritt ting å lage! Sååå jeg har sikkert ti-tusen-millioner utkast liggende. Ehehe…

Jeg pakket alt til meg og Henrik i en håndbagasje trillekoffert, og alt til babyen i stellebagen som hører til vogna.

Anyways, here goes:

TIL MEG, etter fødsel/generelt
2 – 3 myke ammebher
2 ammesinglet
1 pysjsett
4 underbukser (granny style)
3 gode sokkepar + tøfler/innesko
2 joggebukser/myk tights
1 lang cardigan
«Vannmelon cardigan» (slækkisgenseren min)
Ammeinnlegg, ull + økobomull
Nipple balm fra The Honest Company (anbefaller heller purelan)
Leppepomade
Tannbørste, tannkrem, vitaminer
Deo
Lett sminke (maskara, brynpenn)
1 dorull
Antrekk til hjemreise

TIL MEG, før/under fødsel
Husk helsekortet!!
Snacks: bixit, bananer o.l
Drikke: vann, juice
Tøy å føde i
Lett ammebh (om man ikke føder uten bh)
Hårstrikker

Husk til nestegang: mer å spise  på. Fødselen min dro ut og jeg hadde ikke, og fikk heller ikke sovet. More bananas needed!! Ikke stress med klær å føde i, sykehusklærne duger mer enn nok! (Er jeg den eneste som vil ha med en sånn skjorte hjem??). Sugerør, kanskje tilfeldig at de var tomme akkurat den dagen, men hadde vært 1000 x lettere å få i meg væske med det.

TIL BABYEN
Teppe (for å få hjemmelukt på sykehuset, og kjent lukt fra sykehuset med hjem)
4 bodyer
2 underdeler
Pysjer
2 luer
4 par sokker og 1 strømpis
Gulpekluter
Antrekk til hjemreise
2 gulpe/siklesmekker
Egne bleier
Bilsete

Husk til nestegang: vi brukte bleiene som var på sykehuset, nestegang er vi mer drevne på tøybleier og kan starte rett på de. Men skulle vi ikke brukt tøy hadde jeg ikke tatt med om sykehuset tilbyr bleier. Vi brukte også sykehusklærne til babyen mesteparten av tiden, men egne sokker og luer. Samme med gulpekluter. Purelan med på sykehuset neste gang. Henrik ordnet bamse som første gave til baby, fin tradisjon ❤

TIL HENRIK
1 – 2 t-skjorter
1 genser hvis han blir kjølig
1 – 2 boxere
1 – 2 rene sokker
Tannbørste og krem
Ansvar for kameraer og ladere, husk mobiler.

Mannen kan ofte dra hjem mellom besøkene etter fødsel om man bor i nærheten, så trenger ikke så mye egentlig. Min fødsel dro ut, så var greit å ha med litt ekstra av alt da han var lenge på sykehuset sammenhengende før lillegutt endelig kom. Gull å være over-forberedt! haha.

ANDRE FORSLAG jeg ble gitt…
ammepute
Jeg valgte å ikke ta med ammepute.

Spill mens man venter på rier
Vurderte å ta med UNO, men ble ikke noe av. Ble ikke tid til sånt heller, hehe. Det var deilig vær en periode, så gikk mye fin tur ute før ting var skikkelig i gang.

Halve dusj og krem-opplegget man har hjemme
Det var såpe på sykehuset fikk jeg beskjed om, men tok med meg eget helt over på minibeholdere! (Og fornøyd med det, for det var håndsåpe til både hår og kropp). Gikk over til såper med lite eller ingen lukt like før han ble født. Leppepomade derimot! Et tips jeg synes var godt. Mye pusting = tørre lepper.

Sminke
Jeg hadde bare med enkel sminke, men tror jeg brukte den først da vi skulle reise hjem. Lot alt av hårfønere og rette/krølltanger bli hjemme også. Hårbørste tok jeg med! Ikke helt hulemenneske.

Vippestol
Nei. Ikke skal jeg blande meg i hva andre velger heller, men personlig ønsket jeg å ha babyen min så mye på meg som mulig ❤

Dagbok
Jeg lot både babyboka (egen dagbok del fra sykehuset i vår bok) og skriveblokka ligge hjemme, babyboka er så himla diger, og en skriveblokk er ikke mye bedre – men noterte på mobilen når lillemann sov så jeg ikke skulle glemme. Lettere å notere på mobil med en hånd enn penn og papir, uansett hvor mye jeg elsker å notere på papir.

Lesestoff
Vurderte både bøker og magasiner, men ble ikke med det heller.

Dopapir
Jeg hadde faktisk med eget, men det er fordi kroppen min er sær og reagerer på de aller fleste toalettpapirtyper. Så da ble det med en rull just in case. Trenger ikke mer action nede der enn man må, hehehe..

Sjal o.l
Jeg hadde ikke med noe av dette på sykehuset, men skal vurderes til neste barn! Brukt mye da vi kom hjem.

Spilleliste. Jeg hadde en spilleliste, men ingen planer om å bruke den under fødsel, men juuuust in case. Ble ikke brukt.

Fødebrev. Jeg skrev ikke fødebrev fordi jeg var så innstilt på at «det blir som det blir», men kunne fint skrevet noe om mine følelser, holdning til smertestillende og eventuelle bekymringer.
… Jeg hadde ikke så mange tanker om hvordan ting skulle være mens vi var på sykehuset på forhånd, annet enn at jeg skulle bruke tid på å bli kjent med babyen min ❤ Jeg er glad jeg lot det meste av dilldall og dikkedarer bli hjemme, likevel synes jeg vi dro til sykehuset med tung last – haha.

Dette var ikke spesielt glamorøst, men var nå sånn det var! Bilder får plottes inn i etterkant da jeg skriver fra mobil.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s