TØYBLEIER

bleier_blogg

Jeg er ingen ekspert, men vi bruker tøybleier – og elsker det! Før lillemann ble født, ja til og med før jeg ble gravid, hadde jeg fått øynene opp for tøybleier. Jeg er ganske opptatt av miljø og alskens giftstoffer vi mennesker kommer i kontakt med, så da jeg tilfeldigvis kom over en video på YouTube ble jeg totalt frelst. Jeg drømte om bleier i ukesvis!

Følte meg litt smårar som brukte mye tid på videoer, blogger, artikler og alt annet en kan få informasjon ut av – på noe jeg ikke enda hadde bruk for. Men, på en annen side var det lurt. Visste jo vi skulle ha barn en dag, og da jeg stod der med den positive testen i hånda hadde jeg jo allerede bleieplanen klar! (Haha)

diverse_blogg

Åh, som jeg koste meg med å handle nyfødbleier! Alt fra brettebleier til lommebleier til all-in-one! De bitte små snuskete bleiene var til å grine av! SÅ fine! Jeg vasket og stappet og pakket de pent inn i stellebordet. Jeg ordnet forskjellige typer og merker, slik at vi skulle teste og prøve oss frem. Noen med knapper, andre med borrelås. Noen bleier hadde «tunge», andre lomme. Noen var smale, andre litt tykke. Men alle myke! ❤

bleie_blogg_frugi

…. Men jeg fikk ikke brukt de. Nei, for jeg føde en diger gutt! (haha. Stor var han i alle fall!) Han var rett og slett for stor for nyfødtbleiene. Thorin var 3,5 – 4 måneder da vi begynte å bruke tøy på fulltid (unntatt på natt). Jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Henrik liker også tøy bedre enn plastbleier (Greit å ha gubben på laget!).

Vet mange er skeptiske til dette «tøybleiestyret», men jeg kan med hånden på hjertet si at det er null styr! Verken mer eller mindre enn ved bruk av plast. Men, med tøy slipper jorda masse søppel, litt ettersom valg av bleietype kan de være ganske mye mer skånsomme for babyen… Vi har også hatt MYE MINDRE avføring på klær med tøybleier. Kan ikke huske å ha hatt det siden vi gikk over… Just sayin. Også er de jo mye penere enn plastbleier.

bleie_blogg_mio

Kunne skrevet side opp og side ned om bleiene, men jeg skal la vær. Hvertfall denne gangen. Det kommer nok flere innlegg om tøybleier fra meg! Så stay tuned. Eller noe i den duren.

bleie_blogg_xmas

Er du interessert i tøybleier? Ta gjerne kontakt, eller sjekk ut disse linkene:

Info, men også nettbutikker: / Lillegullbleier.no / Toybleia.no / Eddabedda.com / Gasungen.no / Det er også en egen Tøybleieforening. Masse fine videoer på YouTube også!

Instagram @bleiami.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s